Prajitura cu crema ganache de ciocolata alba.

de lilik in Prajituri, 2 Ian 2011 | 13998 vizualizari

 

Fie ca anul 2011 sa va aduca tot ce va doriti...La multi ani!!!!!!

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 50 gr cca cacao
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri apa calduta

pt crema ganache de ciocolata alba:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 350 ml frisca lichida

pt crema ganache de ciocolata lapte:

  • 100 gr ciocolata lapte
  • 150 ml frisca lichida

pt sirop:

  • 350 ml lapte
  • 1-2 pliculete ciocolata calda

pt decor:

  • 100 ml frisca lichida
  • bombonele argintii
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ganache de ciocolata alba.:

Prepararea blatului:

batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa timp de 15-20 de minute pana se umfla bine,apoi adaugam faina si cacao cernute si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se desumfle.

compozitia obtinuta o punem intr-o tava dreptunghiulara(patrata) unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 25-30 de min.

Prepararea cremei ganache de ciocolata alba:

punem frisca intr-o cratita pe foc si cand incepe sa fiarba dam deoparte si adaugam ciocolata rasa.amestecam pana se topeste toata ciocolata apoi lasam sa se raceasca.

cand e rece batem cu mixerul la viteza mica,iar cand e gata o dam la frigider pana in momentul folosirii.

Prepararea cremei ganache de ciocolata lapte:

procedam ca la crema ganache de ciocolata alba numai ca atunci cand e rece nu o batem cu mixerul ci o dam direct la frigider.

Asamblarea:

taiem blatul in 2 si punem o parte pe platou,o insiropam(facem ciocolata calda cum scrie pe plic si lasam sa se raceasca),deasupra punem crema de ciocolata alba,acoperim cu celalalt blat,insiropam si turnam deasupra crema de ciocolata de lapte pe care o vom intinde uniform.

dam la frigider prajitura o noapte,apoi o taiem si decoram fiecare bucata cu frisca si bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ganache de ciocolata alba." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu banana